lunes, 21 de noviembre de 2011

TEXT NARRATIU CAPUTXETA VERMELLA

EL TEXT NARRATIU:
És important planificar primer allò que escriurem. Per tal de planificar o extreure el fil conductor de la història, podem utilitzar les següents preguntes:
-       Què?, Qui?, Com?, On?, Quan?, Per què?.
A partir del plantejament d’aquestes preguntes, podrem extreure allò que passa, els protagonistes, com succeeix la història, on es realitzen les accions, el temps o moment en que es realitza allò explicat, i el perquè dels fets. A continuació posarem un exemple, i realitzarem així un text narratiu:
-       Què? à Un bosc amb colors de tardor.
-       Qui? à La Caputxeta vermella.
-       Com? à Solemnement.
-       On? à A l’escola López Vicuña.
-       Quan? à Fa 4 dies.
-       Per què? à Perquè ho necessiten.



Títol de la història:

La visita a l’escola.

La Caputxeta vermella va arribar inesperadament fa 4 dies a l’escola López Vicuña on va explicar als nens com és un bosc amb colors de la tardor, perquè els nens necessiten conèixer l’entorn en el que viu la Caputxeta vermella, la natura.

La Caputxeta vermella viu en una caseta molt petita de fusta, enmig d’un bosc on ja ha arribat la tardor. Els arbres es comencen a despullar i les seves fulles són marrons, vermelles i grogues. El terra del bosc n’està ple.
Fa quatre dies va veure que no podia seguir el caminet de flors que arriba a casa de la seva àvia, ja que aquestes han desaparegut, la tardor les ha fet marxar.

Aleshores va decidir seguir el caminet de fulles seques, aquelles que havien caigut dels arbres durant la tardor, i que arriben al López Vicuña. La Caputxeta va pensar que ja que hi havia arribat, podia explicar als nens el canvi que es produeix al bosc de l’estiu a la tardor.
Els nens de l’escola no coneixien tant la natura com ella i quan aquesta va arribar, la van rebre molt entusiasmats. Ella va aparèixer solemnement com a representant del bosc, i va explicar als nens i nenes totes les seves experiències viscudes.

Finalment els nens i nenes van aprendre molt, van estar molt agraïts de la visita de la Caputxeta vermella i també de conèixer-la.

No hay comentarios:

Publicar un comentario