domingo, 30 de octubre de 2011

DESCRIPCIÓ DEL COLOR GRIS


 

DESCRIPCIÓ DEL COLOR GRIS


El color gris es una de les poques paraules que serveix per transmetre un munt de realitats, sentiments, emocions i estats, tant de positius com negatius.
És cert que, de primeres, el color gris suggereix apatia, melancolia, fredor... però el seu ús a la nostra societat es molt més ampli: en primer lloc, tal color és representatiu del fet incontestable de que no hi ha veritats absolutes, que tot es discutible, i que tal cosa o altre depenen de l´ull amb que es miri.
També el gris, si bé no sinònim, sí és expressió visual de elegància,  d´una mena d´austeritat amb estil, contraposada a les estridències que marquen altres colors, como serien el groc, el vermell o el blau. El color gris és un color de la gent tímida, de qui no vol cridar l´atenció.
En mi opinió és un color molt elegant que mai passa de moda. És un color neutral, es combina molt bé amb altres colors.
I, com no, el color gris també transmet passat, època pretèrita, una influència del cinema? Al fil d´això, em ve al cap tractament majestuós que va fer Steven Spielberg del gris i el vermell a la pel·lícula La llista Schindler, per transmetre el drama de la mort de una nena al geto de Varsovia.
Però el gris, contradictòriament, també és modern, seductor, glamurós... no pocs anuncis actuals són filmats en gris (el que tradicionalment coneixem com blanc i negre), transmeten la idea de que el gris és tot menys un color avorrit.
 El gris no és, ni molt menys, un simple color; és l´expressió visual de un munt de simbolismes, curiosament tant positius com negatius, de la nostra realitat. De fet, una poderosa idea que transmet és la indefinició, essent tal característica, potser, el tret que millor el defineix.


Aquest text m´ha costat molt, molt de escriure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario