domingo, 30 de octubre de 2011

ELS GRAFFITIS SÓN ARTS?

En la meva opinió, els graffitis mai pot ser considerats un art, i no perquè la qualitat d´alguns graffitis no sigui    l´ adient, sinó perquè és un mitjà d´expressió sempre associat a la denominada contracultura.

La contracultura és un model de trencament, de protesta l´ estat de la situació, de provocació vers el caràcter inmóbil de la societat.
El graffiti, com exponent d´aquest moviment contracultural, es contraposa, així, amb el que majoritàriament es denomina art.

No pot ser d´altra forma, perquè el graffiti neix com a expressió dels que no tenen veu ni vot a la societat: joves sense present i amb un futur dubtós. No és una manifestació de la creativitat humana, per pura recreació del sentits, sino una poderosa manifestació de protesta, de repulsa  del que està establert.

I és que el graffiti no busca emocionar, elevar l´esperit, transportar-nos cap un món idíl·lic, sinó que el graffiti és un cop de puny a la nostra conciència, un despertar a una realitat que no volem veure. És una protesta. És per això que el Codi Penal espanyol contempla un tipus més o menys específic  pels “grafiteros”,  on es castiga expressament el “deslluïment de bens mobles o inmobles”.

Sigui com sigui, el dia en què el graffiti es consideri com art el seu esperit  haurà mort.

No hay comentarios:

Publicar un comentario